Bilder - Djuren 

  START  FamiljenOm gården Bilder Biogas  Kontakt

I Gudrun och Pers fotspår  Jorbruksåret  Djuren  Fakta & bilder om Holsljunga


Djuren på gården!
 

Nötkreaturen på gården gör att jordbrukslandskapet hålls öppet, både genom bete och att åkrarna ger föda. Kossorna som finns på gården älskar att komma ut på grönbete efter en lång vinter inne. Varje morgon och eftermiddag måste de gå in och mjölkas av Kerstin eller Erik.

Hundarna Lina och Barbro är mest sällskapsdjur men de har sin funktion att sköta. Varje morgon och eftermiddag är de med i ladugården. Grannhunden Hugo brukar också komma och springa och leka jaga med sina bästa vänner.

Hästarna älskar de stora hagarna och de kuperade kullarna att vandra i. På vinterhalvåret kan de vara som riktiga stäppdjur på de öppna fälten. Svarten som är så liten gillar att stå på stenen vid potatiskällaren för att komma lite högre upp och speja mot vägen. De stora hästarna kan vara lite jobbiga mot en liten kamrat.  

De nyfödda kalvarna trivs i de halmstödda boxarna. De växer fort upp och snart är de stora tjurar och kvigor på gården.

Härliga sommarbeten finns det gott om men ibland smiter djuren ut. Gräset är alltid grönare hos grannen. Då får bonden Erik komma ut och laga staket i ett huj.  

Guldkalven är gårdens stolthet - en blivande avelstjur.
 

   Klicka på bilderna för att förstora dem!

Guldkalven Bilden visar att kossorna vill komma in en tidig morgon.  
 
  Nötkreaturen på gården gör att jordbrukslandskapet hålls öppet
  Hundarna Lina, Hugo och Barbro är mest sällskapsdjur men de har sin funktion att sköta. Hästarna älskar de stora hagarna  
 
De nyfödda kalvarna trivs i de halmstödda boxarna.   Erik på väg att laga staketet  
       

© 2007 liljerup.se